مقالات

تولید لباس در ۹ مرحله

تولید لباس ؛ در این مطلب ما سعی داریم تا بفهمیم یک لباس چگونه تولید می شود. چه کارهایی برای تحقق طرح لباس رویایی شما انجام می شود. تنها با مجموعه‌ای از الگوهای کاغذی و چند متر پارچه؛ این ها چگونه باعث می شود که انواع لباس در اختیار ما قرار بگیرد. با ما همراه باشید تا باهم ۹ مرحله جامع از تولید لباس را مرور کنیم.

بدون اطلاع قبلی از نحوه عملکرد صنعت تولید پوشاک ، ممکن است این فرآیند کمی گیج کننده باشد. افرادی که برای اولین بار با نحوه تولید لباس و پارچه در کارخانه ها مواجه می شوند. ممکن است کمی گیج شوند و نحوه عملکرد آن سیستم را به خوبی متوجه نشوند.

مشاهده روند تولید پوشاک به شما کمک می کند تا آن را درک کنید. انتظارات خود را از لباس مورد نظر خود درست تنظیم کنید. این به شما این امکان را می دهد که ارتباط بهتری با تولید لباس و فعالان این صنعت برقرار کنید.

1. الگوها – کاغذ در مقابل دیجیتال

 

تولیدکننده گان لباس بر این باورند که برای نمونه برداری و تولید لباس مناسب ، الگوهای کاغذی باید دیجیتالی شوند. زیرا انجام برخی کارهای تولید پوشاک با داشتن الگوهای کاغذی غیرممکن است. در دنیای دیجیتال مدرن، داشتن الگوهای خیاطی در فایل به جای روی کاغذ، منطقی تراست. متخصصان الگو کشی الگوهای کاغذی را برداشته و روی یک تخته بزرگ قرار می دهند که به آن دیجیتایزر می‌گویند. این به سازنده الگو اجازه می داد تا الگوهای کاغذ را در سیستم خود وارد کند. هر قسمت الگو با یک دستگاه دستی که یک عکس فوری از موقعیت الگو برای هر نقطه می‌گرفت، شروع می شود. آنها همه اطراف قطعه الگو را دور میزنند و عکس می گیرند تا اینکه تمام اطلاعات جمع آوری شد از الگو در نرم افزار وارد شود. این یک فرآیند زمان‌بر در روند تولید لباس است، زیرا برخی از لباس‌ها ده‌ها پانل و نقاط مختلف دارند.

2. مرتب سازی الگوها پس از دیجیتالی کردن

هنگامی که متخصصان الگو متوجه می شوند که چند مکان ناهموار و عیوب کمی در الگو وجود دارد. اما اکنون که الگو در سیستم آنها وجود دارد. به راحتی قابل تنظیم و رفع می شوند. کار با الگوهای دیجیتال به سازنده الگو اجازه می دهد تا تغییراتی را با دقت بالایی در تولید لباس مانند جراحی انجام دهد. تمام تنظیمات اندازه گیری در زمان واقعی تجسم و ردیابی می شوند. به هر حال، اگر نمونه های تولید شده را تایید کنیم. بعداً از همان مجموعه الگوها برای درجه بندی به اندازه های دیگر استفاده می شود. درجه بندی سایز با استفاده از همین نرم افزار انجام می شود.

3. آماده سازی الگوها برای تولید لباس

مرحله بعدی چاپ الگوها روی پلاتر است. برای انجام این کار، متخصص این کار باید یک طرح چیدمان مناسب تهیه کند. که به معنای چیدمان تمام بلوک‌های الگو به ترتیب خاص (در نمونه‌گیری). با در نظر گرفتن مواردی مانند طول پارچه، عرض رول، تعداد کل اقلام بود. چونکه الگوها در سیستم آنها بود این کار به سرعت انجام شد. سپس نرم افزار مورد استفاده برای طرح لایه بندی، چیدمان بهینه این اشکال هندسی (الگوها) را برای مقادیری که داشتیم. سایر معیارها را برای استفاده بهینه از پارچه و کاهش مصرف پارچه در تولید لباس را پیشنهاد کرد. اگرچه نرم افزار این کار را به خوبی انجام داد. اما هنوز جای پیشرفت وجود دارد.

یک متخصص خوب می تواند این را تشخیص دهد و طرح پیشنهادی نرم افزار حرفه ای را بهبود بخشد. چیدمان به اطراف منتقل شد تا زمانی که متخصص نرم افزار متوجه شد که چیدمان کاملاً عالی است. راندمان بهینه استفاده از پارچه حدود 70-80٪ است. با تنوع بیشتر در اندازه ها و مقادیر بیشتر جزئیات قطعات الگوی کوچکتر در تولید لباس راندمان همیشه بالاتر خواهد بود.

توجه داشته باشید که مصرف پارچه برای یک نمونه و برای تولید انبوه برای یک پوشاک می تواند بسیار متفاوت باشد.

4. برش پارچه

پلاتر الگوها را از طرح اولیه از پیش تدوین شده چاپ می کند. افرادی در آنجا وجود دارند که بلافاصله آماده برش پارچه هستند. الگوها روی کاغذ مخصوصی که به طور یکپارچه به پارچه چسبیده بود چاپ می شد. بنابراین وقتی برای تولید لباس برش انجام می شد هیچ چیز سر نمی خورد. در برش، قسمت های اولیه به صورت دستی و با قیچی انجام می شود. اما سپس قطعات ریزتر با تجهیزات تخصصی برش خواهند خورد.

نمونه ها اغلب به صورت دستی برش می خورند اما در تولید لباس انبوه این فرآیند کمی متفاوت است و با دستگاه انجام می شود. پارچه ها روی هم قرار می گیرند و به صورت عمده برش می خورند. البته این ضخامت پارچه است که تعیین می کند میتوان آنها را باهم برش زد یاخیر؛ به عنوان مثال پنبه و ویسکوز را نمیتوان همزمان برش زد. پارچه های مختلف در باربر برش خوردن واکنش های متفاوتی نشان می دهند. و تغییرشکل آنها متفاوت است. به همین دلیل است که اگر یک درصد تفاوت در برش و ترکیب وجود داشته باشد یک برش جداگانه لازم است.

5. دسته بندی برای خیاطان

 

پس از اتمام برش، تمام قطعات برش خورده در مجموعه هایی کنارهم قرار می گیرند. برای بهینه سازی روند تولید لباس و راحتی کار خیاطان. این کار ها برای سرعت بخشیدن به کار و صرفه جویی در زمان انجام می شود.

6. رنگ ها و تزئینات در تولید لباس

برای مرحله تولید لباس باید رنگ نخ مناسب با پارچه انتخاب شود. برخی از نخ ها بسیار رنگ مشابهی با لباس تولید شده دارند. ولی وجود سایه هایی در رنگ آن باعث تفاوت شده است. تا حتی این تفاوت اندک نیز در تولید لباس جایز نیست. رنگ نخ باید دقیقا رنگ پارچه تولید شده باشد. لوازم دیگری مانند کش، دکمه ، زیپ و… برای تولید در این مرحله نیاز است.

7. تنظیم ماشین آلات تولید لباس

 

انواع این تجهیزات و ماشین آلات برای انجام تمامی مراحل تولید لباس باید تنظیم شوند. هر چرخ خیاطی باید براساس نوع پارچه تنظیم شود. خیاط باید نخ های قدیمی را از چرخ خارج کند. و نخ مورد نظر را وارد چرخ خیاطی کند. سپس باید درز را روی یک تکه پارچه آزمایش کند تا مطمئن شود. که نوع نخ به درستی انتخاب شده و چرخ کاملا تنظیم است.

8. دوخت

 

در آخر با بررسی اینکه همه چیز به درستی تنظیم شده است. خیاط شروع به دوختن پارچه برای تولید لباس میکند. دوخت باید با دقت هرچه تمام تر صورت بگیرد تا نتیجه نهایی به زیبایی هرچه تما تر خود را نشان دهد.

9.نتیجه پایانی

پس از پایان دوخت خیاط لباس هارا به واحد بررسی نهایی می برد. تا همه چیز از نوع دوخت و درزها تا سایز ها به خوبی چک شود. هنگامی که همه چیز در حالت عالی بود. پس از آن میتوان تولید انبوه را برای یک لباس شروع کرد.

در مجموع کل این پروسه یک روز طول می کشد. برای این کار بخش های مختلفی مانند الگوکشی، متخصصان چیدمان پلاتر، تنظیم قطعات، نمونه برداری و کنترل کیفی و… دخیل خواهند بود. انجام همه این ها نیاز به یک کار تیمی و حرفه ای برای تولید لباس دارد.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. تا بتوانید مراحل تولید انبوه شلوار را که در مجموعه بهین دوخت با کیفیت تمام و استانداردهای لازم انجام می شود. را تا حدی آشنا شوید و درک کنید. همچنین در خرید شلوار خود دقت نظر بیشتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *